Logo Viknes
Finn din Forhandler

PRESSEMELDING

Publisert 1. October 2018, 15.51  /  I kategorien Nyhet

Viknes Båt – nominert til stor internasjonal pris

Å være nominert til «European Powerboat of the year» – er stort. «Det er større enn vi klarer å ta innover oss uten å la det synke inn først» sier Sivertsen. Prisen skal deles ut under Europas aller største innendørsmesse for båt «BOOT» i Düsseldorf Januar 2019

– Vi er både ydmyk og stolt, fortsetter Kristian Sivertsen, daglig leder hos Viknes Båt på Askøy.

Det er båten Skilsø 39 Panorama som er nominert til den gjeve prisen i klassen 35 til 45 fot. Sammen med fire andre båter i denne klassen skal askøybåten altså konkurrere om tittelen på en innendørs­messe i Tyskland rett over nyttår. Sivertsen innrømmer at de ble tatt litt på sengen, da de i midten av september ble kontaktet av juryen med den hyggelige beskjeden.

– Ikke fordi vi ikke har ambisjoner på vegne av båten, men fordi vi nesten utelukkende opererer i det norske markedet, og dermed blir som en nisjebedrift å regne i det store internasjonale farvannet. At en 100% lokalt utviklet og norskprodusert turbåt vekker oppsikt i dette selskapet er fantastisk for norsk industri og produksjon, sier Sivertsen.

Skilsø 39 har fått svært gode tilbake­meldinger fra både kunder og båtjournalister. Det klassisk moderne designet prydet nylig hele forsiden til Båtmagasinet, der entusiastiske journalister spurte seg selv om dette kunne være tidenes beste norske bobåt. I testen ble spesielt bokomfort, den teknisk kvaliteten og de innovative- / praktiske- løsninger fremhevet.

– Det er en fantastisk atmosfære i Skilsø 39. Lys og trivelig – samt en unik og «sømløs» overgang mellom inne og uteplass, tilføyer Viknes-lederen for egen regning. – Dette er noe som passer fint inn i en trend som er økende nå. Eiere av større båter ønsker å gå over til litt mindre og mer håndterbare båter. Samtidig ønsker de å beholde komforten med store, sosiale sittegrupper uten at det går på bekostning av bokomforten ellers. Det får de her, understreker han.

Historisk pleier ikke Viknes å stille ut båter på den aktuelle båtmessen i Düsseldorf, men denne gangen vil dette være noe vi vurderer. – Denne nomineringen betyr enormt mye for synligheten, og har en høy verdi i det europeiske markedet. En slik døråpner er det sjelden vi får opp i fanget, sier han.

Dette er andre gang Viknes er nevnt i det store internasjonale selskap. Tilbake i 2012 var de nominert til «European Powerboat of the year», i en annen klasse. Den gangen hadde de ikke så stor tro på at de ville gå helt til topps, men nå mener de at mulighetene er der. – Det er et stort spekter og mye variasjon i denne klassen. Men jeg tenker at vi faktisk har muligheter her, og vinnerinstinktet har våknet, ler han – Det er ingen av de andre nominerte som kan tilby like dynamisk dekkslayout som vår modell, poengterer Sivertsen.

Skilsø 39 har en svært konkurransedyktig pris fra ca 3,7 millioner.

Ved bestilling i høst vil båten være leveringsklar innen 17. mai neste år.

Viknes – Made in Norway

Våre forhandlere

Vi har forhandlere i hele landet.

Finn din forhandler i dag