Logo Viknes
Finn din Forhandler

Viknes Båt og Service AS

Vår historie er på mange måter gjenspeilet i vår filosofi – frihet til å velge.
Da Jan-Inge Sivertsen startet Viknes Båt og Service AS i 1988 var nettopp friheten til å velge avgjørende. Både for han selv, i kraft av å bli sin egen arbeidsgiver, men ikke minst for kundene som nå fikk friheten til å velge en annerledes båt. En båt som er tuftet på valget han selv tok – friheten til å velge.

I 1989 kom vår første egenkonstruerte båt, Viknes 770 Combi – 25 fot og annerledes. Båten var nok enklere den gang en dagens, men grunntanken var og er den samme. En tøff og ærlig bruksbåt der kaptein og mannskap bor og lever godt.

Fra starten alene, vokste både kunnskap og selskap. Alt måneder senere begynte Jan-Inges første ansatte og Viknes hadde startet sin vekst. Mot slutten av 90-tallet kom Viknes 900 Combi, bedriftens flaggskip og kimen som løftet Viknes videre.

Blant våre modeller finnes båter for en hver smak og bruksområde.

BRANN – normalt et gledens ord i vårt område, men ikke denne natten. Sommeren 2000 står bedriftens produksjonslokaler ikke til å redde fra flammenes rov. I asken ligger former, drømmer og det som skulle bli fremtiden.

Å gi opp har aldri vært vestlendingenes vei, heller ikke Viknes. På nytt starter selskapet oppbyggingen, både av nye modeller og av produksjonsfasiliteter. Under et år etter brannen står en ny produksjonshall ferdig og Viknes 880 har allerede vært på vannet i flere måneder. Vendepunktet nærmer seg – Viknes 1030 sjøsettes mai 2001. Med en helt ny modellserie ledet an av flaggskipet Viknes 1030 starter veksten som i dag har gjort Viknes Båt og Service AS til en av skandinavias største båtprodusenter.

I 2011 fikk Viknes muligheten til å utvide også sin designportefølge ved å kjøpe produksjonsrettigheter og former til de annerkjente Skilsø båtene.
Dagens Skilsø modeller er utviklet av Viknes og produseres i våre produksjonslokaler på Askøy utenfor Bergen under merkenavnet Skilsø by Viknes.

Viknes tilbyr idag en komplett serie av båter fra 28 til 39 fot. Blant våre modeller finnes båter for en hver smak og bruksområde. Viknes er stolt av å håndtere alle faser av utviklingen innomhus. Alt fra konstruksjon og design til formbygging og produksjon tas hånd om av våre dyktige medarbeidere. På denne måten er vår erfaring din trygghet!